Jubileum 100 jaar Stapelen
Jubileum 100 jaar Stapelen
  • Geplaatst: 22 april 2015
Jubileum 100 jaar Stapelen

Welkom op Stapelen

In 2015 vieren de Paters Assumptionisten dat ze 100 jaar in Boxtel zijn. Op 6 januari 1915 vestigden zij zich op Kasteel Stapelen. Nu 100 jaar later willen ze uitdragen dat ze het religieus erfgoed van hun congregatie en het cultuur-historisch erfgoed van Kasteel en Park Stapelen naar de toekomst willen brengen. De bevolking van Boxtel en omgeving is welkom in park en kasteel Stapelen.

In 2015 vieren we uitgebreid feest. Van 8 mei t/m 14 juni staat een originele spiegeltent in het park waarin allerlei verenigingen, organisaties en bedrijven zich kunnen presenteren.

Op dit moment zijn er al 100 activiteiten gepland voor allerlei doelgroepen in de Boxtelse samenleving. Peuters, lagere school kinderen, jongeren, ouderen, gehandicapten of anderszins beperkten. Koren, theatergroepen, dansgroepen, kunstenaars, artiesten, muzikanten en vele anderen zullen hun kunsten vertonen. De agenda voor al deze activiteiten vindt u binnenkort op deze website.

De festiviteiten worden afgesloten op 21 november in de kerk van Lennisheuvel met een eucharistieviering ter nagedachtenis aan de stichter van de Congregatie der Assumptionisten Pater Emmanuel d’ Alzon.

U bent van harte welkom. Het openbare jubileumprogramma kunt u hier raadplegen. 

openbaar jubileumprogramma